Sunday, August 30, 2015

BAJU T-SHIRT KAIN COTTON

BAJU T-SHIRT KAIN COTTON

T-shirt diperbuat daripada pelbagai jenis material atau bahan yang berbeza-beza mengikut kegunaan pakaian tersebut. Samada untuk casual, sukan dan sebagainya. Material juga memaninkan peranan terhadap keselesaan dan kualiti pakaian.

Di bawah antara kain cotton yang digunakan untuk baju Muslimah4u & Baju Sinar Inspirasi Collection.
 
1) Cotton 100%
Kain dari jenis 100% Cotton merupakan kain yang paling mendapat permintaan tinggi dan kain dari jenis 100% cotton ini sesuai untuk pelbagai kegunaan, aktiviti indoor mahupun outdoor dan sesuai dipakai setiap masa dan bila-bila masa sahaja. Kain dari jenis ini mudah meresap peluh dan selesa dipakai. Fabriknya lebih lembut berbanding kain jenis tetra cotton (campuran cotton). Memandangkan ianya 100% cotton, ianya lembut dan kualiti kain dan ketahanan bergantung pada tebal kain. Kain jenis 100% cotton yang lebih tebal biasanya lebih tahan lasak. Kain jenis ini didatangkan dalam dua jenis iaitu Cotton Biasa dan Cotton High Grade.

2) Cotton Interlock
Kain jenis Cotton Interlock adalah kain yang mempunyai kualiti yang tinggi dan baik. Kain jenis ini lebih tebal berbanding kain jenis lain tetapi kain cotton interlock adalah lebih lembut dan tidak panas walaupun ianya lebih tebal. Kain ini sesuai dipakai samada untuk indoor atau outdoor. Sangat sesuai untuk tshirt formal dan berkolar. Bagi yang mementingkan keselesaan dan kualiti, anda perlu melilih kain jenis ini.
 

No comments:

Post a Comment