Wednesday, April 8, 2015

ADA APA DENGAN WARNA ???

Setiap warna mesti akan di kaitkan dengan perwatakan dan sebagainya. Ini antara maksudnya :D

PINK 
>> Warna yang simbolik kepada kehangatan dan emosi. Dan pada masa yang sama mempamirkan kelembutan dan memberi ketenangan. Pink atau merah jambu ialah warna kasih sayang. Ia turut memberi kesan keanak-anakan dan keceriaan  :)

Ini warna kegemaran saya hihii


UNGU 
>>> Warna ungu ialah warna spiritual dan misteri. Ia mampu menarik perhatian dan memberi kesan sensasi, feminin, anggun dan kehangatan. Warna ungu yang lebih gelap boleh memacarkan kekuatan dan menambahkan eleman fantasi, imaginasi dan kreativiti.


BIRU
>>> Adalah warna laut dan langit. Membawa maksud ketenangan. Warna yang sejuk, damai, sejahtera dan pasif di samping melambangkan keikhlasan dan harapan. menggambarkan keadaan semulajadi seperti pokok dan hutan, kehidupan, kestabilan, kedamaian dan ketulenan. Biru mewakili kesejukan, kejauhan, semangat dan elegan. Di dalam mod negatif, biru memberi implikasi kesedihan, pasif, keseorangan dan kemurungan. Orang yang berminat dengan warna biru ini lebih suka bersosial dan berkomunikasi dengan ramai orang.


HITAM
>>> Mempunyai rasa dalam, rasa sedih dan penaklukan. Ianya juga dikaitkan dengan warna menawan di samping memberi makna kejahatan, kengerian dan penuh kerahsiaan. Sinonim dengan warna malam, ilmu hitam dan elegen.Warna hitam ini si pemakainya sebenarnya seorang yang kurang berani tetapi suka menampakkan dirinya hebat.
No comments:

Post a Comment